Veelgestelde vragen

Alles wat u moet weten over het bestellen en dragen van niet medische mondkapjes

Vanaf 40 betaald u bij ons geen verzendkosten naar Nederland en België. Hieronder betaald u slechts 3,98!

Het kabinet heeft op 28 augustus 2020 een brief verstuurd aan de Tweede Kamer met daarin de steunmaatregelen die de komende tijd geboden worden aan ondernemers en particulieren. Doel van dit pakket is om de economie niet stil te laten vallen en om de krimp van de Nederlandse economie te beperken. Op btw-gebied geldt dat de drie maatregelen die al bestonden, worden verlengd tot en met 31 december 2020. Het gaat om de volgende maatregelen:

  • De btw-vrijstelling voor de terbeschikkingstelling van medische hulpgoederen
  • De btw-vrijstelling voor het uitlenen van zorgpersoneel
  • Het btw-nultarief op mondkapjes

Klik hier voor meer informatie van het PwC

Onze mondkapjes worden dus verkocht zonder BTW, enkel in de verzendkosten onder €40 zit 21% BTW verrekend.

Al onze mondkapjes worden met zorg voor u ingepakt. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en gebruiker wegwerphandschoenen voor het inpakken. Tevens worden onze mondkapjes luchtdicht verpakt voor verzending.

Wij verzenden alle bestellingen op werkdagen binnen 24 uur. U kunt deze normaal binnen 1-2 werkdagen bij u thuis verwachten.

Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet uzelf. Een mondkapje kan de mensen rond u beschermen als u het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de geldende hygiënemaatregelen.

Wij verkopen enkel niet-medische mondkapjes omdat wij ons vooral richten op de nederlandse en belgische burgers.

Medische mondmaskers, zoals een FFP2-masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. 

U kunt niet-medische mondkapjes kopen of maken, zodat medische mondmaskers beschikbaar blijven voor de zorg. Een niet-medisch mondkapje draagt u niet ter bescherming van uzelf. Het mondkapje kan bij goed gebruik het risico verkleinen dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving. Het is geen vervanging van, maar een aanvulling op de geldende hygiënemaatregelen.

Hoe zet ik het mondkapje op?

Was uw handen met water en zeep voordat u het niet-medisch mondkapje opzet. Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus, mond en kin bedekt.

Wat doe ik als ik de elastieken van het mondkapje niet goed achter mijn oren kan bevestigen?

Gebruik in dat geval een niet-medisch mondkapje dat met een lint of twee elastieken achter het hoofd omgebonden kan worden. Bij een mondkapje met twee elastieken achter het hoofd, is het ook mogelijk om één elastiek achter het hoofd langs te maken.

Hoe zet ik het mondkapje af?

Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje af te zetten. Raak de binnenkant van het niet-medisch mondkapje en uw gezicht (ogen, neus en mond) niet aan. Was uw handen met water en zeep nadat u het niet-medisch mondkapje heeft afgezet.

Wat moet ik doen na het afzetten van het mondkapje?

Na afdoen van het mondkapje is handhygiëne nodig. Zie voor handenwassen de RIVM-instructie. Zorg bij het afzetten dat u niet de binnenkant van het mondkapje of uw gezicht (ogen, neus en mond) aanraakt. 

Wat moet ik met mijn mondkapje doen na gebruik?

Heeft u een wegwerp niet-medisch mondkapje of plastic handschoenen gebruikt voor eenmalig gebruik? Of is uw zelfgemaakte mondkapje kapot of versleten? Dan kunt u dit bij het restafval, in de grijze container gooien. Ook wegwerphandschoenen horen bij het restafval. U kunt ook (katoenen) niet-medische mondkapjes kopen of zelf maken. Deze kunnen gewassen en hergebruikt worden. 

Toch nog vragen, neem contact met ons op!

Wij streven ernaar uw vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden!

Liever telefonisch contact?
Bel ons op 085-1303 521 (werkdagen van 08:00 – 17:00 uur)